Stejarii

In ziua in care sarbatorim 155 de ani de la unirea Principatelelor, echipa nationala de rugby a Romaniei si-a lansat noul echipament de joc pentru acest an.

In 2014 pe Stejari ii asteapta cinci partide in urma carora se decide participarea tarii noastre la urmatoarea editie a Cupei Mondiale. De aceea Federatia Romana de Rugby a decis sa le sporeasca puterile jucatorilor prin vechi simboluri traditionale.

Acestea, menite sa-i ajute pe rugbysti in drumul spre victorie, au fost alese impreuna cu Ioana Corduneanu, initiatoarea comunitatii online Semne Cusute. ” Ne-am decis pentru un motiv stravechi, “coarnele berbecului”. Acesta simbolizeaza forta, puterea, adrenalina, impactul fizic. E un simbol de forta amestecat cu mandrie, semn de virilitate. Segmentele de pe laturi sunt prezente ca sa multiplice aceasta forta (le folosim in mod curent ca gradatii, pe centimetru, termometru, etc). La baza, semnul in forma de “S” se numește “carligul ciobanului” si nu degeaba seamana cu semnul infinitului, pentru ca reprezinta continuitatea prin regenerare. Decodificat, modelul de pe tricourile Stejarilor inseamna: “puterea sa sporeasca la nesfarsit”.

Citeste intreg articolul aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *