DESPRE SHOP

DESPRE SHOP: eu cos de placere si pentru ca vreau sa las ceva frumos in urma mea, stranepoatelor mele. Din respect pentru mine, pentru ele, pentru lumea intreaga si pentru imaginea broderiei romanesti in lume, eu vreau sa folosesc cele mai bune si cele mai potrivite materiale. Pe care nu le-am gasit in merceriile noastre. Asa ca le-am cautat prin lume sau le-am produs pe comanda speciala pentru ca sa nu-mi lipseasca nimic, pentru ca nu vreau sa fac compromisuri, pentru ca vreau sa ofer si altora care gandesc ca mine posibilitatea sa aleaga. Am deschis acest mic shop on-line (nu exista inca un magazin fizic / retail) in 2017, la 5 ani de cand am inceput Semne Cusute. A devenit pentru mine o pasiune adiacenta si o preocupare continua. Ceea ce alegeti voi ma inspira, uneori ma intriga dar ma si obliga. Mereu este loc de progres si dezvoltare.

DESPRE MATERIALE: asa cum eu sunt foarte selectiva in alegerea materialelor, asa mi-as dori sa fiti si voi. Broderia trebuie sa aduca bucurie, iar pentru asta am ales materiale care se cos usor si cu spor. Este esential insa ca, dupa broderie sa ramana bucurie: camasile sa fie purtate cu incredere si fara griji si sa aduca o stare generala de bine si confort. Camasile trebuie sa reziste in timp, iar noi sa nu muncim in zadar. De asemenea sunt foarte pretentioasa la combinatiile cromatice: ele pot scoate din anonimat sau pot compromite o lucrare. Nu doar ca avem la dispozitie cele mai placute nuante, dar am tinut mortis sa avem si optiunea de a ne boi (colora) singure firele, pentru a avea nuante unice. Pentru panze, am luat ca reper tesaturile vechi, sanatoase si am ales ca partener de incredere un producator cu care ma sfatuiesc inainte de a alege firele potrivite si densitatea panzei. O formula corecta aproape garanteaza o compozitie armonioasa, cu broderia la scara corecta. Voi prefera mereu surse de fire din tara, daca exista si materiale cat mai putin prelucrate, deci cat mai naturale si prietenoase cu natura.

DESPRE ESTIMARE SI ALEGERE: va rog sa va estimati necesarul corect de fire, cosand cate un modul din fiecare – avem un stil unic de a coase si firele vor urma trasee diferite, rezulta ca fiecare din noi consumam ata altfel. Adaugati cca 10% pentru eventuale pierderi generate de greseli, adica descusut. Estimarile pe care eu le fac la nevoie sunt bazate doar pe experienta proprie si nu au cum sa fie foarte precise. N-as vrea sa risipim, e pacat de bani si de materiale, din care unele se obtin foarte greu. Nici sa nu ne zgarcim peste limita, ar fi important sa nu cumparati panza si firele in etape, pentru ca uneori e riscant sa nu fie produse in acelasi lot. Daca aveti indoieli in privinta alegerii nuantelor potrivite, imi lasati o vorba la “observatii” cand faceti comanda si daca alaturarea nu e armonioasa si in acord cu modelul, o sa fac modificarile necesare, cu permisiunea voastra. Daca vad in comanda o combinatie tare ciudata, de obicei ma “sesizez din oficiu” si va sun eu.

DESPRE LIVRARE: exista doar 2 variante de livrare: curier URGENT-CARGUS si POSTA ROMANA. Cand introduc adresa de livrare in aplicatia de curierat, automat pot primi o estimare de cost; cand vad ca depaseste 20 lei, trimit pachetul prin Posta; asta in localitatile (satele) ce se afla departe de agentiile teritoriale de curierat. Primeaza insa daca gasesc mentiuni la observatii. Daca platiti electronic (card sau internet banking), puteti alege sa puneti in cos si “transport” si sa nu mai platiti separat transportul la curier sau la posta. Incerc sa livrez regulat, lunea, miercurea si vinerea, daca nu apar deplasari sau alte situatii. Mai multe informatii despre proceduri gasiti aici:  https://semnecusute.ro/termeni-si-conditii/